Clubul Steaua amendat drastic

Jandarmeria a amendat clubul Steaua cu 127.000 lei.Si firma care asigura paza clubului Steaua a fost amendata cu 500 lei.Mai multi huligani au intrat in stadion in stare de ebrietate,cu materiale pirotehnice,cu pancarte naziste,rasiste.Amenda este cea mai mare de pana acum.

STEAUA-RAPID 1-0. …fanii stelişti au afişat următoarele bannere: “Aripi negre colorate în peluze adunate”, “Tricouri noi, să fiţi băieţi, astăzi purtaţi… Dar oare după meci, câţi dintre voi le şi spălaţi”, “1923 cea mai tare frecvenţă pentru «ultraşii» fără potenţă”, ” http://www.fcrb.rom”, “Nu răguşiţi şi nu vă agitaţi / Mâine după fier vechi tre’ să strigaţi”, “Avem deasupra noastră dovada că poliţia franceză îşi face treaba”, ultimul în contextul în care galeria Stelei se află la Peluza Sud, iar în zona de deasupra au stat suporterii Rapidului.

Dar nu inteleg ce vina are clubul.De ce firma de paza a fost amendata cu doar 500 lei?E foarte ciudata amendata data de jandarmerie.Nu cred ca va ramane in picioare.Cu siguranta ca amenda va fi contestata in instanta.

Mai multi ultrasi s-au ales cu dosare penale.

Clubul organizator va fi sancţionat pentru nerespectarea prevederilor art. 10 din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu completările şi modificările aduse de legea 10/2012 care reglementează obligaţiile organizatorului de competiţii sau jocuri sportive, după cum urmează:

  • – pentru nerespectarea alin. 1 lit. e, care prevede obligaţia “să nu permită folosirea sistemelor de comunicare cu publicul pentru incitarea spectatorilor la violenţă, la producerea de distrugeri sau la denigrarea imaginii participanţilor la competiţiile sau jocurile sportive”; cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

  • – pentru nerespectarea alin. 1 lit. r , care prevede obligaţia “să interzică afişarea în arena sportivă a simbolurilor, sloganurilor ori textelor cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă, indiferent pe ce suport ar fi inscripţionat”; cu amendă în valoare de 35.000 de lei.
  • – pentru nerespectarea alin. 1 lit. ţ, care prevede obligaţia “să asigure amplasarea, la punctele de acces în incinta arenei sportive, a unor dispozitive metalice rotative/turnichete prevăzute cu sistem de contorizare, în vederea efectuării unui control riguros al accesului”; cu amendă în valoare de 12.000 de lei.
  • – pentru nerespectarea alin. 2 lit. a, care prevede obligaţia “să efectueze la intrarea în arena sportivă un control riguros al persoanelor şi al bagajelor acestora, având ca scop împiedicarea introducerii în stadion a unor obiecte sau materiale de genul celor prevăzute la lit. b) sau la alin. (1) lit. r)”; cu amendă în valoare de 5.000 de lei.
  • – pentru nerespectarea alin. 2 lit. b, care prevede obligaţia “să nu permită accesul persoanelor cărora le-a fost interzisă intrarea la asemenea genuri de manifestări, al persoanelor care se află în stare vădită de ebrietate sau se află, în mod evident, sub influenţa substanţelor halucinogene, al persoanelor care au asupra lor băuturi alcoolice, arme şi muniţii de orice fel, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri, castete ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire, precum şi al persoanelor care au asupra lor mijloace de publicitate vizuală de genul celor prevăzute la alin. (1) lit. r)”; cu amendă în valoare de 35.000 de lei”.

Jandarmeria Capitalei a mai anunţat că firma de pază va fi sancţionată cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor art. 27 alin 1 – “nerespectarea de către personalul de ordine şi siguranţă, în incinta arenelor sportive, a obligaţiilor prevăzute în planurile de acţiune” din Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive cu completările şi modificările aduse de legea 10/2012.

De asemenea, pe timpul conducerii la stadion a suporterilor echipei oaspete şi pe timpul accesului în arena sportivă, au fost constatate mai multe încălcări ale legii, fiind luate următoarele măsuri:

  • – “Unei persoane i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea unei fapte susceptibile a fi infracţiunea de deţinerea şi folosirea de materiale pirotehnice. Această faptă este prevăzută de art. 29 alin 4 din Legea 126/1995, coroborat cu art. 35 alin 2 din Legea 4/2008 şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 ani la 5 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani”.
  • – “Asupra unei persoane a fost găsit un box metalic şi i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea unei fapte susceptibile a fi infracţiunea de port fără drept de armă albă în locuri publice Această faptă este prevăzută de art. 2, alin 1, din Legea 61/1991, coroborat cu art. 33, alin 1, din Legea 4/2008 şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani”.
  • – “Un suporter care a afişat în arena sportivă un banner ce conţinea simboluri fasciste, a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere şi i-au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea unei fapte susceptibile a fi infracţiunea de utilizarea în arena sportivă a simbolurilor fasciste, rasiste sau xenofobe, răspândirea ori deţinerea, în vederea răspândirii, de asemenea simboluri în arena sportivă. Această faptă este prevăzută de art. 4 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 107/2006, cu modificările şi completările ulterioare, iar autorul ei riscă interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la un an la 3 ani”.

PS: Parerea mea e ca in jandarmerie sunt multi cretini…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s