Peste 100 de oameni sunt adusi la audieri

Ei sunt acuzati de fraude bancare de peste 20 milioane euro.Asa ceva inca nu am facut.Intr-un caz recent,o familie a fost condamnata foarte aspru.Pana si criminalii au primit mai putin.Capul familiei a primit 14 ani pentru credite false,fata lui,de 36 ani,a primit 14 ani,sotia lui a primit 4 ani,iar o angajata a bancii a primit 13 ani inchisoare.Sentintele primei instante,mult prea aspre…….pentru puscariile din Romania.Totusi nu rweprezinta pericol public.Si primesc 14 ani?

Am vandut un apartament unui director al Bancii BRD.El lucra in Bucuresti.O fi fost si el saltat?Parea in regula.Parea sa aiba relatii foarte mari.Credeai ca e banca lui.Am facut actele intr-un birou al bancii.Avea un notar.Dupa aia am auzit ca a modernizat apartamentul si ar fi primit pe doua camere chirie cateva sute de euro.Nu spun suma exacta,desi o stiu.

Acesti oameni probabil ca vor primi la fel sau mai mult decat criminalii.Asta e justitia din Romania.Este anormala.Sunt numai anomalii  in justitie.

Azi se vor alege Procurorul General si seful DNA(sunt doar niste nominalizari).Tiberiu Nitu  este nominalizat pentru functia de procuror general.La DNA procuror sef va fi Irimie Ioan…..astea sunt propunerile Ministrului justitiei,Mona Pivniceru.Totusi ministrul nu are ultimul cuvant.Nominalizarile sale vor fi analizate de CSM si de presedintele statului,Traian Basescu.

Am facut afaceri si cu un director de la Gelsor,in sensul ca i-am vandut un apartament langa Casa Poporului, dar si cu un director BRD.La fel,am vandut un apartament.

Un om in varsta nu isi putea acoperi fatza.Vroia sa se fereasca de cei ce il filmau.Cred ca are peste 60 ani.Era si el dus la audieri.Era imbracat bine.Parea director mare.

PS: S-ar putea ca presedintele sa respinga nominalizarile nistrului.Se stie ca in trecut cei doi s-au impuns.Doar asa ca sa bage bete in “roate”…il stim bine pe presedintele Romaniei.E in stare de orice.

PPPS: Cei acuzati de fraude bancare,daca sunt gasiti vinovati,sa fie condamnati aspru,dar sa nu primeasca la fel sau mai mult decat criminalii.Iar ar fi o justitie anormala si barbara….

PPS: Ce diferenta este intre crima  si spalare de bani?La cum au decis magistratii,niciuna.Dar omorul inseamna pericol public.Intr-un caz s-au dat 12 ani.Spalarea de bani nu reprezinta pericol public.Genica Boierica a primit 12 ani,pentru spalare de bani.A primit cat criminalii.Nu e normal si sper ca sentinta finala sa fie alta.

2 responses to “Peste 100 de oameni sunt adusi la audieri

  1. Eu cred ca ar trebui ca spalarea de bani si fraudele financiare sa fie pedepsite mai putin aspru si decat uciderea a 3 oameni cu masina si decat loviturile cauzatoare de moarte. Daca dai cu suspendare la unu care a omorat 3 oameni de ce sa nu dai cu suspendare si la unu care a facut o frauda financiara? Din cate stiu in alte tari din Europa sunt pedepse mult mai mici ca la noi pentru infractiunile financiare. La noi in Romania daca iei mita 10 000 ron iti da 4 ani cu executare. Judecatorii considera mai importanti 10 000 ron decat viata a 3 oameni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s